کاربرد سیلیس - شرکت سیلیس همدان

سیلیس یا سیلیکا با فرمول شیمیایی Sio2، از کانی‌های غیرفلزی است که با 25 درصد فراوانی، دومین عنصر رایج در پوسته زمین محسوب می‌شود. کاربرد سیلیس بعلت سختی و نقطه ذوب بالایی که دارد، در صنایع، علوم مهندسی و تکنولوژی‌های گوناگون بسیار است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. این عنصر سخت و ترد، به رنگ‌های سفید، بی‌رنگ تا خاکستری تیره در طبیعت یافت می‌شود. سیلیس بدون بو است و در آب نیز حل نمی‌شود. نام این ماده از واژه لاتین Silicis گرفته شده که بمعنی سنگ سخت یا سنگ چخماق است. سیلیس نخستین بار در سال 1824 در سوئد کشف شد. در ادامه این مطلب، ضمن اشاره به خواص و ویژگی‌های سیلیس، به کاربرد آن در صنایع مختلف نیز می‌پردازیم.

خواص فیزیکی و شیمیایی سیلیس

سیلیس که با نام دی اکسید سیلیکون (IV) نیز شناخته می‌شود، ترکیبی از اکسیژن و سیلیس است که اغلب در ماسه مشاهده می‌شود و ساختاری شبیه به الماس دارد. سیلیس غیرقابل انفجار است و ذرات آن در هوا معلق می‌شوند. نقطه ذوب این ماده 1713 درجه سانتی‌گراد و نقطه جوش آن 2950 درجه سانتی‌گراد است و چگالی حدود 2.648 گرم در سانتی‌متر مکعب دارد. هر اتم سیلیس، دو پیوند دوگانه با اتم اکسیژن تشکیل می‌دهد و یک ترکیب مولکولی بسیار پایدار و محکم را بوجود می‌آورد. به همین دلیل قطبیت مولکول سیلیس صفر است و واکنش‌پذیر نیست.

کاربرد سیلیس در صنایع گوناگون

https://silismicronize.com/wp-content/uploads/2021/08/daraje1-site2.jpg

سیلیکا با توجه به اینکه یکی از فراوان‌ترین مواد موجود در طبیعت و پوسته زمین است، در صنایع و مشاغل گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد و با ویژگی‌های خاص و منحصربفردی که دارد، در زندگی روزمره همه ما حضور دارد. در ادامه شما را با مهمترین مصارف و کاربرد سیلیس آشنا خواهیم کرد.

کاربرد سیلیس در شیشه و بلور سازی

سیلیس از عناصر اصلی تشکیل دهنده شیشه و بلور است و برای تولید شیشه با موادی مثل نفلین، سینیت، سودا و فلدسپار ترکیب می‌شود. شیشه‌هایی که با استفاده از سیلیس ساخته می‌شوند، تحمل دمایی بالایی دارند. به همین علت از آن‌ها در ساخت ظروف آزمایشگاهی بسیار استفاده می‌شود. علاوه براین، تنوع بالای شیشه‌های سیلیسی و شفافیت زیاد آن‌ها، باعث شده که این محصول بسیار پرکاربرد و پرمصرف باشد.

بیشتر بخوانید:  سیلیس میکرونیزه برای صنعت کاشی و سرامیک

کاربرد سیلیس در کاشی و سرامیک سازی

در لعاب و بدنه انواع محصولات سرامیکی از جمله ظروف، وسایل بهداشتی و کاشی از سیلیس استفاده می‌شود. سیلیس بعنوان لایه‌ای اسکلتی بر روی بدنه کاشی و سرامیک قرار می‌گیرد و از برخورد مستقیم اجزای رسی و مواد گداز‌آور جلوگیری می‌کند. علاوه بر این‌‌، سیلیس در بهبود ظاهر و یکپارچگی ساختاری و تنظیم خشک شدن کاشی و سرامیک نیز کاربرد دارد. سنگ کوارتز هم از سنگ‌های سیلیسی بشمار می‌رود و در ساخت سرامیک و سرویس‌های بهداشتی بکار برده می‌شود.

کاربرد سیلیس در کشاورزی

خاک‌های مناسب کشاورزی و کشت و کار به مقداری سیلیس برای پرورش محصولات نیاز دارند. اما در طی سال‌های اخیر بعلت کشت بسیار، این ماده در خاک کاهش پیدا کرده است. به همین علت به کشاورزان توصیه می‌شود در کشاورزی از کودهای دارای سیلیس استفاده کنند. این ماده در افزایش مقاومت در مقابل بیماری‌ها و آفات گیاهی، افزایش ماندگاری محصولات، جلوگیری از وارد شدن سم به گیاهان و کاهش شوری خاک نقش بسزایی دارد.

کابرد سیلیس در رنگ سازی

کاربرد سیلیس در رنگ سازی از دیگر موارد استفاده این محصول در صنعت است. این ماده در رنگ سازی برای افزایش دوام رنگ، افزایش مقاومت در برابر هوازدگی و برای انبساط رنگ‌دانه‌ها بکار می‌رود. علاوه بر این، سیلیس شرایط روشنی، بازتابندگی، یکنواختی رنگ و جذب روغن را فراهم می‌کند. پرکننده‌های سیلیسی موجود در رنگ‌های معماری در مقابل آلودگی از خود دوام و مقاومت نشان می‌دهند و از کپک زدن، ترک برداشتن و ایجاد هوازدگی جلوگیری می‌کنند.

کاربرد سیلیس در ریخته‌گری و نسوز

سیلیس در مقابل حرارت، مقاومت بسیار بالایی دارد و به همین دلیل در ساخت قالب‌های ریخته گری برای تولید فلزاتی مانند آلومینیوم، آلیاژ‌های مس و آهن سیاه بکار برده می‌شود. از این ماده در کوره‌های فولاد، شیشه، آهن و سیمان نیز بعنوان نسوز استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید:  کاربرد سیلیس در شیشه سازی و مزایای آن

کاربرد سیلیس در بدن

علاوه بر طبیعت، در بدن هر فرد بزرگسال نیز حدود ۷ گرم سیلیس وجود دارد. این مقدار سیلیس در چشم، پوست، دندان، استخوان و مفاصل یافت می‌شود. این ماده در برخی از مواد غذایی و سبزیجات نیز وجود دارد که با خوردن آن‌ها مقدار سیلیس مورد نیاز بدن ما تامین می‌شود. این ماده در بادام، اسفناج، غلات، لوبیا سبز و بادام زمینی یافت می‌شود. کمبود سیلیس در بدن، عوارضی از جمله درد تاندون و مفاصل، ریزش مو، پوکی استخوان و پیری پوست را به همراه می‌آورد.

کاربرد سیلیس در تولید خمیردندان و وسایل بهداشتی

کاربرد سیلیس در تولید خمیر دندان و سایر وسایل بهداشتی و پاک کننده‌ها نقش بسیار پر رنگی را ایفا می‌کند. این ماده قدرت پاک‌کنندگی بسیار زیادی دارد و از مواد مورد نیاز بدن است که در ساخت خمیر دندان استفاده می‌شود. این ماده علاوه بر افزایش مقاومت دندان‌ها، تاثیر بسیاری بر روی مقاومت بدن و استحکام استخوان می‌گذارد.

کاربرد سیلیس در ساختمان سازی

آخرین کاربرد سیلیس که قصد داریم در این مطلب به آن اشاره کنیم، استفاده از سیلیس در ساختمان سازی است. این ماده بعلت فراوانی در طبیعت، در ساخت مصالح ساختمانی زیادی از جمله شن، ماسه، بتن سنگ بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خرید سیلیس میکرونیزه از شرکت سیلیس همدان

https://silismicronize.com/wp-content/uploads/2021/08/momtaz-site.jpg

برای خرید سیلیس میکرونیزه ، سیلیس فوق ممتاز و سیلیس درجه یک نیاز به مرجع معتبر دارید که شرکت سیلیس همدان می‌تواند همان مرجع باشد. زیرا تجربه فراوانی در این زمینه دارد و سیلیس‌های پودری با کیفیتی را با قیمت مناسب عرضه می‌کند. برای استعلام قیمت سیلیس میکرونیزه و خرید آن به سایت ما مراجعه نمایید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

همچنین پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از سایر محصولات شرکت سیلیس همدان مانند آنتراسیت توییتر و اینستاگرام شرکت سیلیس همدان را دنبال نمایید.

5/5 - (22 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

صفحه اصلیسیلیس میکرونیزهخرید سیلیس
Open chat